Bun venit in lumea mea!

Sunt un acumulator de mărunţişuri. Chestiuni neimportante. Detalii. Nesemnificative? Adeseori zic da. Uneori cred că nu. De cele mai multe ori nu ştiu. Ce e important? Ce e semnificativ? De ce este întregul mai important decât detaliul? Există şi detalii care schimbă tot întregul.
Acumulez nesemnificaţii. Neimportanţe. Sclipiri ce apar în ochi şi ţin atât cât să fie captate de un acumulator de sclipiri. Înclinări de cap, apăsări de vârf de unghie peste vârf de unghie, împletiri de degete, căutări în jos cu privirea, aşezare a şuviţei de păr pe după ureche, zâmbet scăpat prin privire de un suflet ce nu mai poate fi stăpânit, lacrima scăpată când vrei să pari dur, zâmbet îmbrăţişat cu lacrima, amândouă de bucurie, amândouă de durere, sau diferite, care rănesc, deschid sau închid, usucă sau inundă, îneacă. Depinde pe cine cad, pe cine rănesc, pe cine îmbogăţesc. E superb! Datorită lor. A celor ce nasc şi ofera Nimicuri. Nesemnificaţii. Neimportanţe. Picăaturi. Zâmbete. Frângeri.
Soldaţi care habar nu au, care nu doresc, care nu ştiu unde să mai fugă să se ascundă. Din ei şi pe ei se ridică gloria. A cui şi pentru cine?
Bun venit în lumea mea de mărunţişuri, de nimicuri, de mirosuri, culori, atingeri, şoapte, senzaţii nelămurite, imperceptibile, diafane ca atingerea aripilor unui fluture în zbor.
Bun venit în lumea mea!


Gia

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu