Recunoaşteţi locul?

Vă propunem un joc simplu. Începând de azi vă descriem un loc anume din ţară şi vă punem la dispoziţie şi câteva indicii..Primii zece concurenţi care recunosc locul intră în finala jocului ce are ca premi...nţţ, surprize. Ei da, premiile sunt surpriză. Dar vă asigurăm că merită să fie câştigate...
Jocul durează 25 de etape şi va fi afişat o dată pe săptămână...
Nu putem decât să vă urăm noroc..

Problema 1.

Orice călător, orice iubitor de viaţă şi frumuseţe a naturii trebuie să ajungă, măcar o dată în viaţă, aici. Vă spun că trebuie pentru că măreţia şi splendoarea acestui loc este imposibil de imaginat pentru om. Poţi să-ţi imaginezi o cascadă măreaţă gândindu-te la Niagara sau Victoria, poţi să-ţi imaginezi o pădure seculară sau alte frumuseţi, dar ce-ai să vezi aici te uimeşte!
Când obosit, din greu, după un urcuş fascinant pe drumul şerpuitor ce îl străbaţi gâfâind şi ajungi sus, ţi se deschide porţile unui templu, a unui amfiteatru gigant de o măreţie şi o strălucire orbitoare!
Imensul munte creat de natura Dumnezeiască, încrustat de mâna omului, în decursul a zeci şi zeci de ani şi transformat într-un Coloseum natural, pare destinat să fie admirat de toţi oamenii acestei planete.
Vizitatorul este împresurat de către vasta întindere a „lojelor” de exploatare, a „treptelor” sculptate în imensitatea bogaţiei de ....... de omul artist ce, astfel, îşi lasă amprenta pe trecerea timpului.
Nimic nu se face întâmplător aici. Totul se face numai şi numai pentru a „fura” muntelui blocul de ......... sau ............., din care să se creze, mai departe, lucrări arhitectonice monumentale aşa cum ne-au rămas de la vechii greci sau romani, sau de la Michelangelo, Rodin sau Brâncuşi.

Indicii:
1. În text se vorbeşte de o resursă minerală ce se poate exploata de la suprafaţa pământului;
2. locul se află foarte aproape de o rezervaţie naturală, printre primele trei din ţara noastră;

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu