Salut

Cine suntem noi.....?

Ei bine, trebuie să începem cu o poveste....

De nu foarte mult timp am realizat, eu şi alţi priteni ai mei, că avem credinţa şi puterea de a face ceva pentru ca VOI - cei tineri din România, cu predilecţie cei pre-adolescenţi şi adolescenţi, ca să nu mai fiţi interesaţi de idei şi curente filozofice sau nu precum EMO, şi/ sau de mercantilismul timpurilor prezente. Avem credinţa că timpul „Cireşarilor” nu a trecut şi nu trebuie să treacă. Drept care am trecut la „acţiune”. Împreună cu prieteni buni şi inteligenţi am pus la cale un plan de acţiune pentru a încerca, şi sperăm, a realiza ceva bun VOI. În concret, dorim să relansăm, dacă putem spune aşa ceva în momentul actual, o literatură pur românească, un site, o serie de acţiuni în care să promovăm talente româneşti care au ca scop atragerea VOASTRĂ în activităţi care să vă dezvolte un spirit civic civilizat, un spirit de echipă, o scară a valorilor reală, bune maniere şi chiar un respect mult mai accentuat pentru familie şi societate. Este greu ce ne propunem dar vrem să credem că nu este imposibil. Vrem să existe şi tineri care apreciază ceea ce va exista sau chiar există, dar nu vizibil, în România şi să nu vedem, aşa cum vedem în prezent, tineri înnebuniţi după muzică străină, literatură străină etc, respectiv să nu se mai spună că „dacă nu este din afară,, nu este bun”. Nu dorim să fim trataţi drept naţionalişti, dar este timpul să facem ceva şi în stilul, mai vechi este adevărat, românesc. Nu vrem să uităm că există „Cireşarii” şi „La Medelenii” lui Dănuţ, că există lumea lui Hobana şi Mironov.

Deci, manifestul nostru ar putea fi următoarea listă ...... deschisă pentru completare:
  • Promovarea autorilor români de literatură pentru tineret, a lecturii de carte de calitate şi a scrisului, uşurarea accesului cititorilor la carte din punct de vedere material şi informaţional contribuind astfel la o liberă circulaţie a ideilor, precum şi la integrarea literaturii specifice pre-adolescenţei şi adolescenţei române în circuitul european şi mondial de valori.
  • Susţinerea autorilor români de literatură pentru tineret pentru formarea unei educaţii solide, prin crearea şi accentuarea respectului pentru şi faţă de valorile familiale şi morale ale societăţii, a spiritului organizatoric, de lucru în echipă în afara şcolii, precum şi, în cadrul acesteia.
  • Crearea şi dezvoltarea aptitudinilor sociale şi comunicative a tinerilor prin încurajarea acestora în a citi şi a exprima punctul de vedere faţă de cele citite. Accesul la informare va oferi tinerilor posibilitatea autoeducării, atât pentru societate, cât şi pentru viitor (dezvoltă comunicarea verbală, comunicare non - verbală)
  • Stimularea simţului creativ şi artistic al tinerilor cititori prin crearea şi participarea la concursuri cu temă sau fără, indiferent de tipul de literatură luat ca punct de referinţă. Promovarea creaţiilor artistice ce au câştigat aceste competiţii literare în mass - media (presă, televiziune, Internet etc).
  • Instituirea unei strategii naţionale a creaţiei, editării, comercializării, difuzării şi promovării cărţii româneşti pentru tineret, prin medierea unei relaţii permanente şi constructive dintre creatori, editorii de carte şi stat.
  • Reprezentarea şi apărarea intereselor scriitorilor români de literatură pentru pre- adolescenţi şi adolescenţi în faţa instituţiilor legislative, a puterilor publice, a organizaţiilor şi a asociaţiilor non - guvernamentale, a marelui public şi promovarea valorilor reale ale culturii şi spiritualităţii româneşti prin participarea activă la redimensionarea raporturilor dintre actul de cultură şi publicul căruia acesta îi este adresat.

În concret, ce dorim este să vă punem la dispoziţie multe materiale bune de citit, seriale din cărţi de aventură mai mult, sau mai puţin popularizate şi care, din punctul nostru de vedere, merită să fie duse la cunoştinţa voastră. Aşteptăm, cu nerăbdare, să citim punctele voastre de vedere, să citim ce vă interesează, ce credeţi că este demn de citi-urmat-adoptat în sufletul şi comportamentul nostru, de promovat prin minunatul joc „am primit – acum dă mai departe....”.

Gândiţi-vă că prost şi urât este numai gândul ascuns, vorba nespusă, râsul nătâng de munca celorlalţi, indiferent care ar fi aceasta, batjocura unor valori pe care nu le înţelegi sau nu vrei s-o faci...Deci...vă aşteptăm cu poveşti, replici, comentarii......

P.S.
În curând ne veţi găsi pe http://www.kPICI.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu